Tidens største begivenhet

 

Church in Anafora, Egypt - Katherine Seedell

…..etter sin egen vilje og nåde, som er gitt oss i Jesus Kristus fra evighet av, og som nå er blitt åpenbart ved at vår frelser Kristus Jesus kom til jord.  Han har gjort ende på døden og ført liv og udødelighet fram i lyset ved evangeliet. (2. Tim. 1: 9-10)

Jeg vet ikke om du noen gang har vært på teater? Det er som regel en fantastisk opplevelse med oppslukende drama, flinke skuespillere, og flotte kostymer. Da jeg så musikalen, «We will rock you» i London, ble jeg virkelig revet med! Det som imponerte meg var da det svære, tunge, svarte forhenget ble dratt til side og avdekket åpningsscenen. Plutselig var det lys, farge, og action og man så i et nu at det hadde foregått mye forberedelse i forkant, der man før hadde bare stirret på en svart gardin. Plutselig var tiden inne, dramaet utfoldet seg og beveget seg mot et høydepunkt.

Slik kan vi også forestille oss påskedramaet. Utrolig mye forberedelse har foregått bak kulissene, detaljer til punkt og prikke. Her er årtusener med løfter, profetier, ulike tidshusholdninger, dannelse av et folk som en dag skulle motta Verdens Frelser, skyggebilder av evige realiteter og hellige skrifter. Så er tiden inne, og forhenget dras til side…..

Vi er vitner til inntoget i Jerusalem, det siste måltid, Jesu kamp i Getsemane, konspirasjon, forræderi, dødsdom, korsfestelse og begravelse - veldig rivende drama. Men så kommer høydepunktet; HOVEDPERSONEN STÅR OPP FRA DE DØDE! Det har aldri før skjedd i historien, untatt med dem som Jesus selv oppvekte fra de døde. Men her er det Gud, Faderen i himmelen som bekrefter sin Sønn, hans guddommelige natur og hans syndfrihet. Han streker under på alt det Jesus har sagt og gjort. Jesus kan aldri død igjen! HAN LEVER, og fienden er beseiret! Men tidens største begivenhet handler ikke om Jesus alene, men om alle som setter sin lit til Ham. Jesus er den siste Adam; vi ble alle syndere og døde ved den første Adam, og alle ble rettferdiggjort og får evig liv ved den andre Adam. Så dette er tidens største begivenhet ikke bare for Jesus, men for menneskeheten, for alle som tror!

I all sin forberedelse, visste Gud at nettopp DU skulle sitte i publikum og være vitne til et dramastykke som er en sann historie; tidens største begivenhet. Han har gjort døden til intet for deg og brakt liv og udødelighet i lyset for deg. Ikke la forhenget gå igjen etter påskehøytiden for din del! Løp opp på scenen og bli kjent med hovedpersonen, Jesus Kristus, din Frelser! Han inviterer deg bak kulissene nå og i evighet.

 

Katherine Seedell

Comments